YOUR QUESTION & ANSWER :

1.What will be the nature of Job.?
Ans: Work on the medical documentation , Identify the diagnosis & treatment and convert it in to appropriate Alpha numerical codes.

2.What are the certification exams for the Medical coding and billing?
Ans:              Most preferred certification exam for Medical coding & Billing are ,
                                       CPC:     Certified Professional Coder: Physician based coding.
                                       CPC-H: Certified Professional Coder: Hospital based coding.
                                       CPC-P: Certified Professional Coder: Payer based coding analysis. In patient coding: eligible to work for payers.
 

3. In India these are the cities where Medical Coding and Billing companies are located..
 Ans:

  • Hyderabad
  • Chennai
  • Bangalore
  • Mumbai
  • Pune
  • Delhi
  • Trivendarum/Cochin
  • Chandigarh
  • Ahmedabad
  • Nagpur
  • Noida
  • Mysore
  • Jaipur
  • Kolcotta
  • Coimbatore

4. What are the salaries?
Ans: Salaries are good compared to other fields. & it's completely depend on the certification and experiance of the employee have.

5. Is there any Job guarantee from Apex Medical coding & Billing Institute?
Ans: We assist you to various company and we assure u that you will become hundred percent confident to face any kind of interviews through our training. Sequintially we will be sending you for interviews untill you are not selected..As per our Record we have given 100% result to our students

6. Can we get any discount in fees ..?

Ans: Dear students , we belive in quality education.we never compromise with quality . By calculating expenses ,for delivering quality Education in minimum price, our Admission section has decided the fixed fee structute for everybody. and the fee is same for each and Every student.

8. Is there any hostel facility for long distance people.?
Ans:   Yes, and for the student from long distance , we have an online live class facility also.

9. I am not from Life science background .Can i go for this course..?

Ans: Its not manditory that you shoud be from Science background. If you are not from science background then you has to go through the basic course of our body system,Medical Terminology,Pathological condition...and it will take extra 1 month. Apex Medcom do provide foundation course for our Non life science background peple..So Medical coding and Billing course becomes eassier to learn.

10. What is pass percentage of student on CPC ..?

Ans: Nothing is deficult and impossible, it totally depends on your practise and your trainers how they train ..We have a best trainer and faculty member. who will make your dream in to reality. As per our record pass percentage on CPC is 100%.if not first attempt second attempt is guaranted.

11.I have completed 2 months course from Apex and i have paid only for 2 months. but i want to write my Certification exam after 3 month... . because i need some more practise for Certification.. Will Apex allow me..or how much i should pay to Apex for extra month....?

Ans: Dear Students, once you have paid the fee..you should not pay again and again..even if you have a many confusion or doubt in topics ..Apex Medcom allow you to repeat the course free of cost. We are not charging for month..Pay once and join according to syllabus and leave as you will become expert...So no need to pay for extra month..its completely free